Op 10 januari 2023 eindigt de ondersteuning voor Windows 8.1 waarna er geen beveiligingsupdates voor het Windows 8.1 bestuuringsysteem meer verschijnen. Ook de Office-apps van Microsoft 365 krijgen na het verstrijken van de end-of-lifedatum geen updates meer als gebruikers deze op Windows 8.1 draaien.

U kunt nog steeds gratis *updaten naar Windows 10 (of 11 als u pc dat ondersteunt)

1. Ga naar de Download Windows 10 of Windows 11 pagina

2. Klik op Hulpprogramma nu downloaden

3. Open de gedownloade MediaCreationTool, accepteer de voorwaarden en kies ‘Deze pc nu bijwerken’. Dit is het makkelijkste: de upgrade naar Windows 10 wordt gelijk in werking gesteld.

* Houd er wel rekening mee dat Windows 10/11 traag wordt als er nog een mechanische harde schijf in de pc zit gëinstalleerd, wat dan zeker is aan te raden om deze te vervangen voor een SSD schijf welke gemiddeld tot wel 4 keer sneller is.

Als u twijfelt welke Windows versie U heeft: drukt u op de Windows-logotoets + R, typt u winver in het vak Openen en selecteert u OK. U kunt als volgt meer informatie krijgen: Selecteer Start > Instellingen > Systeem > Info .

Mocht u bovenstaande Windows en/of hardware upgrade niet zelf kunnen of willen uitvoeren neemt U dan contact met mij op.

Marcel Boon / IFIXIT.nl

Open chat
Scan de code
Hallo, heeft u een vraag of wilt u misschien een afspraak maken?

Marcel Boon / IFIXIT.nl